Prezentarea şcolii

8 Apr

Comuna Stilpu este situata în partea de sus-vest a județului Buzău, la o distanta de 12 km de municipiul Buzău. În partea de nord, la 2 km, se afla drumul național D.N. 1B (Buzău-Ploiești), în partea de sud , la o distanta de 5 km, se afla drumul european E 85 (Buzău – Urziceni – București). Comuna este străbătuta de un drum intercomunal asfaltat, cu lungimea de 3 km, care face legătura intre drumurile amintite.
Școala se afla amplasata în mijlocul comunei în vecinătatea Postului de politie, al Cabinetului medical individual uman, al Primăriei și vis-a-vis de Conacul Angelescu. Actualmente este formata din doua corpuri de clădire avand11 săli de clasa, cancelarie, un birou, o biblioteca, un laborator de informatica, camera pentru arhiva, o sala de sport în incinta scolii, grupuri sanitare interioare .
Școala gimnaziala a fost construita în anul 1894.  În forma actuala însa se prezintă din anul 1935 când vechea clădire a fost reconstruita sub îndrumarea și cu ajutorul donațiilor lui Constantin Angelescu, ministrul învățământului din acea vreme, dar și cu sprijinul locuitorilor comunei. Pe atunci scoală avea opt săli de clasa, doua cancelarii, o sala de festivități, doua coridoare, doua camere pentru material didactic.

În anul școlar 2010-2011 s-a finalizat construcția noului spațiu în care funcționează de la 01-09-2011 Grădinița cu program normal Stilpu. Clădirea dispune de 4 săli de clasa, 1 sala de joaca, 1 cancelarie, 1 camera de material didactic, 1 sala de alimente, grupuri sanitare perfect utilate și centrala termica. Pentru finalizarea lucrărilor de construcție și amenajare, Consiliul local Stilpu a contribuit cu o suma foarte consistenta de bani.
De asemenea tot în anul școlar 2010-2011 , cu sprijinul financiar total al Consiliului local Stilpu și gratie excelentei colaborări scoală-primărie, noastră a beneficiat de un amplu program de reabilitare a interiorului clădirii , de montare a rețelei pentru încălzirea termica și de amenajare a grupurilor sanitare în incinta școlii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s